Skip to main content

Samen met u richten we ons op het vergroten van de leefbaarheid in uw directe omgeving. Doet u mee?

Nieuwe partner stelt zich voor

Horeca Innovatie Groep

Horeca Innovatie Groep logo

DIT ZIJN DE ZINTUIGEN VAN HORECA INNOVATIE GROEP:
Die gebruikt om je wensen en behoeften in kaart te brengen en je te voorzien van een volledig advies. Zintuigen, die jezelf ook gebruikt, om op basis van ons advies een weloverwogen keuze te maken voor het meest optimale ontwerp en/of apparaat voor uw horecaconcept.

ADVIES EN INNOVATIE:
Wij helpen je graag met het bedenken van creatieve oplossingen voor jouw bedrijf en/of de onderneming van de eindklant. Geheel kosteloos delen wij onze kennis en creatieve ideeën om samen tot een mooi eindresultaat te komen. Horeca Innovatie Groep adviseert over de juiste werkwijze, routing en apparatuur in jouw (nieuwe) keuken.

WIJ ADVISEREN EN INSPIREREN:
Voor innovatieve apparatuur, culinair support en complete keukeninrichting. Bij Horeca Innovatie Groep staat het optimaliseren van de routing in de keuken en kooktechnieken voor het keukenteam centraal. Op basis van de menukaart en de visie van de chef/eigenaar creëren wij – vanuit ons hart – een duurzaam advies en optimalisatie van de keuken.

MVO EN HORECA INNOVATIE GROEP
Wij vinden het belangrijk om deel te nemen aan activiteiten binnen de gemeente Tilburg, en ons steentje hierin bij te dragen. Als partner van ContourdeTwern, waarin wij al het onderhoud, service en vervanging van apparatuur voor ons nemen, proberen wij zo goed als mogelijk efficiënt, duurzaam en milieudenkend te werken. 

Nieuwe partner Horeca Innovatie groep foto

Speciale aandacht voor:

Van de Ven Bouw & Ontwikkeling

 LinkedIn 

Van de Ven verlengt samenwerking met Contour de Twern Als vormers van het hart van Brabant raakt ons werk iedere dag het hart van onze maatschappij. Al jaren mogen wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in onze regio, nieuwe collega's noemen. ContourdeTwern en Van de Ven Bouw & Ontwikkeling BV staan samen voor een samenleving waarin iedereen meetelt en meedoet. Wij zijn trots dat wij jaar op jaar de hoogste Social Return scores behalen. Onze directie heeft samen met Albert Rusch van Contour de Twern de samenwerking verlengt. Samen met de mensen in de buurt en andere organisaties werken onze professionals aan toekomst en perspectief.

Forward Advocaten

Team up, move Forward! Forward Advocaten is geen traditioneel advocatenkantoor. Forward is een nauw samenwerkend team van zelfstandige, ervaren specialisten die samen onze klanten ondersteunen bij juridische vraagstukken op vrijwel alle vakgebieden. Door de nauwe samenwerking kennen we elkaars cliënten en kan er snel en effectief geschakeld worden.

Om onze klanten optimaal te bedienen is het belangrijk om het bedrijf van onze cliënten goed te kennen. Daarom investeren we graag in duurzame relaties en worden we goede sparringpartners van onze cliënten. Zo zijn we in staat om aan de voorkant zaken juridisch goed te regelen, zodat latere problemen worden voorkomen. Laagdrempelig, persoonlijk en kundig typeert onze manier van werken.

Maar Forward gaat verder dan alleen hoogwaardige juridische dienstverlening. Als netwerkorganisatie legt en faciliteert Forward ook de verbinding tussen haar cliënten en relaties. Zo brengen we met Forward Inside onze cliënten en relaties met elkaar in contact. Via de Forward Academy dragen we kennis op praktische en onze eigen wijze over door cursussen op maat, mini webinars en podcasts.

Welkom bij Forward, team up en move Forward!

Scheepens en ContourdeTwern

Wij zijn Scheepens, your creative agency since 1973. We zijn geen reclamebureau, geen mediabureau, geen communicatiebureau en geen campagnebureau. We zijn het allemaal. Creatieve denkers & doeners die niet vóór je werken, maar met je samenwerken.

We zetten onze creativiteit in voor een heel divers klantenpakket. Retail, non-profit, automotive, (semi)overheid: stuk voor stuk zijn het klanten en projecten waar we het verschil kunnen maken. We gaan voor de lange samenwerking. Voor veel klanten werken we dan ook al meer dan 20 jaar.

Ons creatieve hartje gaat harder kloppen van projecten die iets bijdragen aan de wereld. Verkeersveiligheid, sport, gezonde leefstijl, zorg, inclusiviteit. We vinden het belangrijk om onze maatschappelijke rol in Tilburg en omstreken te vervullen. Om die reden werken we al jaren samen met de organisatie van Roze Maandag om jaarlijks een spraakmakende campagne op te tuigen, dragen we bij aan campagnes voor Spieren voor Spieren, Willem II Betrokken, Samen RKC en het Euregio Jeugdorkest. Deze initiatieven zijn vanuit relaties en of persoonlijke situaties van collega's ontstaan en passen daarom erg goed bij onze organisatie. Daarom is de samenwerking met ContourdeTwern voor ons meer dan logisch en was de keuze snel gemaakt om aan te sluiten. Daarnaast zijn we al jaren actief deelnemer aan het Beursvloer evenement in het Willem II stadion, waaruit elk jaar weer de meest mooie matches komen. Ook dit jaar met nu alweer een aantal voltooide matches, samen werken we aan een sterkere samenleving!

Pathé Tilburg Stappengoor

Pathé heeft een aantal duurzame doelstellingen om zo te komen tot de bioscoop van de toekomst in 2025. 

Pathé kiest voor 3 strategieën:

1) Het bouwen aan duurzame en energie-efficiënte bioscopen, hetgeen verweven zit in bestaande processen en structuren: van de selectie  van leveranciers tot het gedrag van de medewerkers.

2) Het verduurzamen van het afvalmanagement, waarin samenwerking met partners essentieel is. Ook de inkoop van materialen is hier een belangrijk onderdeel in. 

3) Pathé wordt door interne en externe stakeholders erkend als inclusief, toegankelijk en maatschappelijk betrokken merk. 

Happy Planet: In 2025 wil Pathé klimaatneutraal opereren: reductie van de energie vraag en duurzaamheid en circulariteit als wegingsfactor in de selectie van de partners. 70 % van het plastic wordt gerecycled en 40 % van de inkoop van plastics is gerecycled. 

Happy Employees: In 2025 wil Pathé inclusief en voor iedereen zijn. Meetbaar tevreden , bevlogen en vitale medewerkers, die kansen krijgen om zich te ontwikkelen ongeacht sociaal maatschappelijke of demografische achtergrond. 

Happy People: In 2025 een optimale filmbeleving voor iedereen door maatschappelijke thema weken te organiseren. Optimale toegankelijkheid voor mindervaliden en iedere film compatibel vertonen in Subcatch (ondertiteling doven/slechthorenden) en / of Earcatch (audiodescriptie blinden/slechtzienden).

Roozen van Hoppe

Roozen van Hoppe nieuwe maatschappelijke partner van ContourdeTwern

Roozen van Hoppe is al jarenlang actief op de snijvlakken van gebiedsontwikkeling, projectontwikkeling, conceptontwikkeling en de bouwrealisatie van deze projecten.
In onze woon- en leefconcepten (www.living-inn.nl en www.workinn.nl) laten wij de gebouwen functioneren als leidraad voor ons gedachtengoed..
Wij zijn binnen dat kader dan ook de initiator en ontwikkelaar van Ons Koningsoord in Berkel-Enschot, Workinn in Waalwijk en Woonlandschap De Leyhoeve in Tilburg (en Groningen).
Ons uitgangspunt: de behoeften en wensen van mensen, de omgeving en de maatschappij. Daar rolt een concept uit dat we integraal aanpakken.
We hebben van nature een sociale betrokkenheid in de aanpak van onze concepten en willen onze bijdrage leveren aan een betere (socialere) woonomgeving.
De activiteiten van Contour de Twern sluiten aan bij de doelstellingen die wij als Roozen van Hoppe hebben.
Wat ons bindt, is dat iedereen in onze maatschappij telt en er toe doet!
Wij steunen de aanpak van Contour de Twern hierin en onderschrijven het belang en de noodzaak er van.
We zijn al een aantal jaren deelnemer aan de beursvloer en we willen onze samenwerking met dit partnerschap verder intensiveren.

Logistic Force en ContourdeTwern
Logistic Force

Wie ben ik en wat voor onderneming hebben wij?

Ik ben Michel Stoops en sinds 2010 werkzaam bij Logistic Force Tilburg B.V.. Wij houden ons bezig met uitzenden van vooral Logistiek personeel voor onze logistieke Hotspot Nummer 1 van Nederland . Wij voorzien onze klanten van flexibele werknemers, zoals vrachtwagen chauffeurs en medewerkers voor de interne transportmiddelen (denk hierbij aan hef- en reachtrucks). In de loop van de jaren zijn wij ook voor productiebedrijven flexibele arbeid gaan leveren.
Hiernaast zijn wij middels onze eigen Logistic Force Academy in staat mensen om te scholen en bij te scholen in de logistieke en/of chauffeurswereld.

Waarom vind ik het belangrijk om partner van ContourdeTwern te zijn;

Wij geloven in de kracht van mensen, dat maakt onderdeel uit van ons DNA. Middels ContourdeTwern kunnen we in contact komen met mensen die een extra steuntje kunnen gebruiken. We kunnen  bijvoorbeeld deze mensen helpen om een nieuwe carrière te starten in de logistiek. 
Door de verscheidenheid aan partners van ContourdeTwern kan ik veel leren en kunnen we elkaar versterken. 

De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging, mede door overheidsbeslissingen maar ook door veranderende technologie in de logistiek. Denk hierbij aan robotisering en zelfrijdende vrachtwagens. Voordat die toepassingen volledig operationeel zijn, kunnen we veel investeren in de huidige manieren van logistiek bedrijven. Daar zijn mensen voor nodig.
Tevens zien we een 5 daagse werkweek veranderen in een 4 of zelfs 3 daagse werkweek. Terwijl de 7 daagse 24 uur economie wel fulltime mensen nodig heeft. Hiervoor zullen we arbeidsmigranten moeten aantrekken om ons te helpen om de economie draaiend en groeiend te houden.

Meer informatie?

Logistic Force

Michel Stoops
https://www.logisticforce.nl/
of via 06-29444103  /  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cubics en ContourdeTwern

CubicsCubics realiseert zowel fysieke en digitale werkplekken, als omgevingen om te ontmoeten en te ontspannen, ongeacht de grootte van je organisatie of het type branche. Van het bedrijfsleven, tot het onderwijs, de overheid, de zorg en horecaondernemingen. 

Samenwerken is van alle tijden. Een optimale samenwerking ontstaat wanneer mensen fysiek bij elkaar komen en hierbij digitaal ondersteund worden met een IT-oplossing waarmee iedereen op een veilige manier creatief en productief kan zijn.  

Al sinds 1933 is Cubics gespecialiseerd in diensten en producten die bijdragen aan prettig werken. Vandaag de dag kun je bij Cubics terecht voor alles wat komt kijken bij het genereren van een optimale werkomgeving. Of het nu gaat om een projectinrichting of een IT-vraagstuk, onze specialisten begeleiden het proces van ontwerp tot realisatie en wij nemen hierbij alles uit handen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is geen keurmerk of label dat je zomaar aan een organisatie hangt. MVO is de balans in een onderneming tussen mens, milieu en winst. Niet praten maar doen. Bewegen is belangrijk en dat wordt door ons niet alleen gemotiveerd met dynamische werkplekken… Cubics sponsort Ijshockeyclub Tilburg Trappers en is business partner van Willem II.

Verder zet Cubics zich in voor meerdere goede doelen waaronder Kika, Stichting Daarnah, Inloophuis Midden-Brabant en het Ronald McDonald huis. Als ambassadeur van de Stichting Daarnah leveren wij een bijdrage aan het gezamenlijke doel om mensen met hersenletsel een passende arbeidsplaats te bieden. 

Wij zijn erg blij dat we nu ook als partner bij kunnen dragen aan de activiteiten van Contour de Twern. Want waar deze organisatie voor staat en waar zij zich voor inzetten, daar hebben wij veel bewondering voor!

Website: www.cubics.nl 

Leen Bakker en ContourdeTwern

Leenbakker logoWij, Sandra en Ronald Westerveld, zijn trotse eigenaars van de mooiste Leen Bakker winkel van Nederland gevestigd in de monumentale AaBe Fabriek. Van de 170 winkels heeft Leen bakker 4 franchisers en daarvan zijn wij er één van. Wij voeren het totale assortiment op het gebied van wonen en decoratie, slapen, gordijnen, vloeren en hebben in het seizoen een uitgebreide tuincollectie. Wij werken dagelijks samen met ons trouwe team om winkelen echt leuk te maken. Wij geven persoonlijke aandacht en maken er een feestje van. Een ervaring die je moet ervaren. Niet allen de consumenten ervaren dat wij een "net een beetje anders"-winkel zijn maar ook de zakelijke klanten weten ons steeds meer te vinden. Wij verzorgen veelzijdige projectinrichting voor oa vakantieparken, studentenhuisvestiging, woningbouwverenigingen, horeca, makelaars, tijdelijke huisvesting en zorginstellingen. Wat de wensen ook zijn, wij ontzorgen volledig tijdens de uitvoering van een project.
Niet geboren maar inmiddels bijna 20 jaar wonend in Tilburg, zijn wij echt gaan houden van de stad en haar inwoners. Naast de dagelijkse zorg voor onze medewerkers en bezoekers vinden wij het ook heel belangrijk, daar waar het kan, iets te doen voor de medemens.  Een aantal jaren geleden hebben wij de actie "thuis-in-Tilburg" opgezet.. Als Leen Bakker zijnde verkopen wij alles voor in en om je huis maar voordat je kunt gaan inrichten moet je natuurlijk wel eerst een thuis hebben.. En jammer genoeg zijn er velen, ook hier in Tilburg, die dat niet hebben. Met Het project thuis-in-Tilburg hebben we veel geld opgehaald voor de organisatie die tegenwoordig Sterk huis heet. En nog dagelijks steunen wij de dames en heren van Sterk Huis. Maar ook andere sociale instellingen zoals "Quiet" dragen wij een warm hart toe en helpen wij waar we kunnen. Daar waar wij kunnen helpen doen we dat graag. Waarom? Omdat het kan en omdat het nodig is.

We zijn blij dat we zijn aangesloten bij de Raad van Advies van ContourdeTwern. We willen graag als partner samen met andere bedrijven meedenken en advies te geven bij nieuwe activiteiten en ontwikkelingen. Want alleen kunnen we een beetje, maar samen bereiken we meer !

Medewerkers Coveba aan de slag tijdens hun vrijwilligersdag!

Het Laar:

Alles was goed geregeld, leuke dag gehad met de ouderen en Linda was ook super prettig om mee te werken.

In de ochtend zijn er oudhollandse spellen gedaan met de bewoners. Dit was druk bezocht en de bewoners gaven aan dat ze dit wel vaker wilde doen. Dus dat is leuk om te horen!

De middag zouden er eigenlijk 20 bewoners mee komen knutselen, maar helaas waren dit er uiteindelijk 5. Het wandelen ging niet door i.v.m. het weer.

pastedGraphic.png  pastedGraphic_1.png  pastedGraphic_2.png

 

Convivio:

We hebben het enorm naar onze zin gehad en hebben de gezamenlijke ruimte volledig geschilderd. 

Verder was de wens om de muren te schilderen in diverse ‘strepen’. Wat in de basis lastiger is omdat de vorige kleur bijvoorbeeld eerst droog moet zijn voordat je tweede streep kunt zetten. Ze gaven toen aan dat we nog een andere keer terug mochten komen, maar er is toen direct besproken dat dit niet mogelijk is. We hebben toen alsnog de strepen op de muur naar wens gemaakt. Ons team is perfectionistisch en had het graag nog mooier willen doen, maar hier was te weinig droogtijd voor. 

Maar dit mocht uiteraard de pret niet drukken en Convivio gaf aan erg blij te zijn met het resultaat.

pastedGraphic.png  pastedGraphic_1.png  pastedGraphic_2.png

Medewerkers Van Spaendonck 3 middagen aan de slag bij Den Herdgang!

Medewerkers Van Spaendonck 3 middagen aan de slag bij Den Herdgang!

De medewerkers van Van Spaendonck uit Tilburg zijn zelfs 3 middagen aan de slag gegaan bij Den Herdgang om vrijwilligerswerk te doen! Er waren verschillende activiteiten die ze met bewoners hebben gedaan. Zij hebben een gezellige pub quiz en een spelletjesmiddag mee helpen te organiseren op 2 verschillende middagen voor de bewoners van Den Herdgang en op een andere middag hebben ze ook nog het zorgenkindje van Den Herdgang aangepakt "de tuin” en zodoende Den Herdgang erg geholpen. Zij waren hier erg blij mee. Hieronder een aantal reacties van de medewerkers van Van Spaendonck:

 • In de tuin werken was gezellig en dankbaar werk, zeker toen we de vrijwilliger spraken die aangaf hoe blij hij was met onze hulp. Hij werkt daar maar een halve dag per week en keek opgelucht toen hij zag wat er gedaan was. Als we vooraf hadden geweten hoe beperkt de uitrusting was hadden we zelf e.e.a. meegenomen. Floor en ik hebben met een schilmesje onkruid tussen de tegels uitgehaald ;-) We hadden dus productiever kunnen zijn, dat was jammer. Al met al een leuke middag.
 • Erg leuk om te doen en je proefde dat de bewoners er ook van hebben genoten. Voor ons een kleine moeite en voor het personeel fijn om ontlast te worden. Toch even wat andere ‘buurt’ van een buitenstaander en de bewoners vertelden honderd uit. Sommige deden actief mee met de spellen en andere vonden meekijken al prima. Wat mij betreft een geslaagde middag. Op naar volgend jaar.
 • Het was leuk om te doen.

Top: Ik vind het belangrijk dat we dit doen als organisatie. Er zijn vast meer momenten/activiteiten waarbij we ons in kunnen zetten (ook verdeeld over het jaar?).

 • Ik heb met een groep in de tuin gewerkt bij De Herdgang. Erg fijn te ervaren hoe dankbaar ze waren met onze hulp! Hartelijke ontvangst en uitleg vanuit De Herdgang. Zeker voor herhaling vatbaar.
 • Ik heb in ieder geval een erg leuke middag gehad. Wel de volgende dag last van spierpijn want zo vaak schoffel ik niet 😊. Met elkaar hebben we zo’n twintig huisvuilzakken aan bladeren, onkruid en takken uit de tuin gehaald dus we hadden wel eer van ons werk.Volgende keer ben ik er zeker weer bij.
 • Top:

Leuk om samen met collega’s te doen. Vooraf had mijn tafelgenoot er niet zo veel zin in, maar na afloop heb ik toch een paar glimlachen gezien.

 • Ik vond het een gezellige middag. Leuk ontvangen en mooie gesprekken gevoerd met een aantal omwonende. Ik zat aan de niet bewoners tafel. Onderling was er af en toe wat rivaliteit, maar we hebben er een leuke middag van kunnen maken.

Tip: Organiseer vaker dit soort activiteiten met bedrijven of met ons. De eenzaamheid van de ouderen was erg voelbaar en werd in de gesprekken bevestigd.

Top: Organisatie van de pub quiz was erg goed en leuk gedaan door het echtpaar.

 • Een top, het was zo dankbaar. Met weinig effort, veel waardering! Fijn om een lach op het gezicht te zien.
 • Ik heb geholpen bij de pub quiz.

Heel goed dat we dit als organisatie doen. Was superleuk om te doen, alleen jammer dat 1 afdeling in quarantaine zat. Hierdoor was het minder druk. Het mooie daarvan was dat we met z’n allen meer aandacht konden schenken aan de bewoners.

Leuke gesprekken kunnen voeren met de (wijk)bewoners. Jammer dat het eigenlijk na de pub quiz over was. Ik had het superleuk gevonden om juist daarna nog met de (wijk)bewoners te kunnen praten. Immers tijdens de pub quiz is alle aandacht nodig voor het invullen van de vragen. Indien mogelijk hier wat meer tijd voor inruimen.

 • Ik heb op donderdagmiddag een bijdrage geleverd aan de spelletjesmiddag. Sowieso de mensen die op zo’n middag verschijnen hebben óf veel zin in een spelletje óf ze komen om te observeren/mensen om zich heen te hebben.

Dat was ook te zien aan de opkomst en het enthousiasme. Ik ben vooral in gesprek gegaan met mensen en heb veel gelachen. Zo hoorde ik dat er ook amoureuze ontwikkelingen tussen bewoners zijn en dat er zelfs een stelletje regelmatig staat te zoenen bij de lift. Dat een mevrouw van 101 na het eten haar gebit uitdoet en aflikt. Ook de manier waarop het personeel daar met dit soort zaken omgaat: ‘ja, van stamppot mag niks overblijven!’ Geweldig! Ook de trieste verhalen kwamen langs van kinderen die afgegeven waren op jonge leeftijd en ander leed dat altijd aanwezig is. Met een luisterend oor, soms wat doorvragen, maar geen aandacht voor hun ‘waarom zit je in een verzorgingstehuis’ geef je de mensen -denk ik- een fijne middag.

Mijn middag was in ieder geval heel prettig!

 • Ik vond het heel leuk om te doen!

Top: het was goed georganiseerd, ook vanuit de locatie.

 • Het was een fijne middag. De mensen die meededen met de spelletjes waren enthousiast en er haakte ook steeds meer mensen aan. Vanuit De Herdgang is er vooraf voldoende tijd genomen om de doelgroep te introduceren qua bijzonderheden en omgang. Er waren ook mensen die niet mee wilde doen, maar die kijken naar wat er gebeurde al voldoende vonden

Ik zou zeggen: voor herhaling vatbaar.

 • Ik vond het erg leuk om me in te zetten voor de maatschappij. Ik vond het ook leuk om te zien dat dit woonzorgcentrum zo betrokken is bij de ouderen. De meneer (ik weet zijn naam niet meer), die er als – ik ga ervan uit – vrijwilliger werkte, maakte ook met elke oudere een praatje. Ook de andere vaste vrijwilligers waren erg betrokken. Ik zat bijvoorbeeld naast een mevrouw van 101 jaar. Haar bril was kapot en de vrijwilliger belde gelijk haar dochter om te vragen of ze een nieuwe bril kon brengen. Ook dat er zoveel leuks wordt georganiseerd is fantastisch en voor zowel de bewoners die niet meer zelfstandig kunnen wonen als de bewoners die er wel zelfstandig kunnen wonen. Al met al top en niks op aan te merken!

Uitnodiging Raad van Advies

 • Wilt u in 2024 een keer vrijblijvend een Raad van Advies bijwonen? Dat kan! Het thema voor 2024 is : De de toekomst van Zorg en Welzijn en de gevolgen daarvan voor uzelf, uw bedrijf, uw medewerkers! De data voor 2024 zijn: 7 mei, 8 oktober en 21 november. Interesse? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
De aftrap voor de vernieuwde samenwerking met ContourdeTwern: Fujifilm doet mee met de World Clean up day.

Fujifilm vrijwilligers ruimen afval op in de Reeshof

Op woensdag 15 september heeft een groep vrijwilligers van Fujifilm de handen uit de mouwen gestoken en afval opgeruimd in de Reeshof, de woonwijk nabij het Fujifilm terrein. Met dit project sluit het bedrijf aan bij de internationale World Clean up day.

De groep trok met hesjes, afvalgrijpers en vuilniszakken door diverse straten in de Reeshof. Al het afval dat werd opgeruimd, werd door de medewerkers ook vastgelegd met behulp van een speciale app. Dit draagt bij aan onderzoek naar de herkomst van het afval, zodat het afvalprobleem vervolgens meer doelgericht aangepakt kan worden.

Ton van Roessel (stafdirecteur Fujifilm Manufacturing Europe B.V.): “We hebben voor dit concept gekozen omdat duurzaamheid een belangrijk thema is. We vinden het belangrijk om iets voor onze omgeving te doen. Bovendien spreekt het opruimen van zwerfafval mij persoonlijk ook erg aan. We moeten zuinig zijn op onze natuur en zelf in actie komen!”

Al meer dan 13 jaar worden Fujifilm werknemers in de gelegenheid gesteld om vrijwilligerswerk te verrichten. Werknemers leveren hier een halve vrije dag voor in, de andere halve dag wordt gesponsord door Fujifilm. Dit werknemersvrijwilligerswerk wordt mede vorm gegeven in samenwerking met ContourdeTwern.

De aftrap voor de vernieuwde samenwerking met ContourdeTwern: Fujifilm doet mee met de World Clean up day.

Fujifilm start met nieuw concept voor werknemersvrijwilligerswerk

Al jaren worden Fujifilm werknemers in de gelegenheid gesteld om vrijwilligerswerk te verrichten. Dit jaar heeft Fujifilm samen met ContourdeTwern een nieuw concept opgesteld voor het bedrijf. Voorgaande jaren konden Fujifilm werknemers een keuze maken uit diverse maatschappelijke projecten, dit jaar zal Fujifilm aansluiten bij de World Clean up day en op één dag, 15 september 2021, kunnen werknemers aan de slag om zwerfafval op te ruimen. Dit zal plaatsvinden in woonwijken in Tilburg, in de buurt van het Fujifilm terrein.

Ton van Roessel (stafdirecteur Fujifilm Manufacturing Europe B.V.): “We hebben voor dit concept gekozen omdat het een belangrijk thema is. Het sluit ook goed aan op de ambities van Fujifilm wereldwijd, zoals omschreven in het Sustainable Value plan (link: https://holdings.fujifilm.com/en/sustainability/plan/svp2030/environment).

Het opruimen van zwerfafval spreekt mij persoonlijk ook erg aan. We moeten zuinig zijn op onze natuur en zelf in actie komen!”

Jaarlijks nemen ruim 100 werknemers deel aan het vrijwilligersprogramma. Werknemers leveren hier aan halve vrije dag voor in, de andere halve dag wordt gesponsord door Fujifilm. Dit werknemersvrijwilligerswerk wordt mede vorm gegeven in samenwerking met ContourdeTwern. De inschrijving is nu geopend. 

Er is afgelopen ZO hard gewerkt door medewerkers van Hago Food in het kader van NLDoet.

Na een dag is het terras helemaal zomerklaar en nu helemaal kompleet met loungeset en parasollen. En al het onkruid is weg uit de borders.

Tussen deze harde werkers door liep – als altijd – een groep vrijwilligers, die zorgde dat het hen aan niets ontbrak. Zij verzorgden appelflappen bij de koffie, een fantastische lunch (gesponsord door Albert Heijn XL Tilburg), worstenbroodjes en zelfgemaakte aspergesoep van Nelleke .

Kiki legde alles op de foto vast en leek wel overál aanwezig te zijn om mee te helpen. 

We kijken terug op een geweldige dag en waren allemaal moe, maar HEEL voldaan.

Lieve medewerkers van HagoFood, NLdoet & Oranje Fonds: super bedankt voor jullie inzet en voor het organiseren van dit evenement. 

VVB Husan medewerkers aan de slag in Piushaven in kader van MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD EN BETROKKEN ONDERNEMEN!

Het verkopen van verf en aanverwante artikelen is één, maar het doen van vrijwilligerswerk rondom de Piushaven in Tilburg is toch even heel wat anders!

Op een mistige, maar vooral koude woensdag in december ging een team van 17 collega’s van VVBHUSAN de Vrije Verfgroothandel op pad om vrijwilligerswerk te doen bij de Piushaven, ContourdeTwern organiseerde dit.

VVBHUSAN staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, en ook voor Maatschappelijk Betrokken Ondernemen.

Tijdens één van de brainstorm sessies met het verkoopteam, kwam een interessant onderwerp naar voren; “Wat kan VVBHUSAN de Vrije Verfgroothandel terug doen voor de maatschappij?”

Initiators Maurice Raats en Robert Klijs startten een projectgroep op en samen gingen zij op zoek naar manieren waarop wij als bedrijf, iets terug kunnen doen voor de maatschappij en in welke vorm. Zo kwamen zij terecht bij ContourdeTwern.

pastedGraphic.png

In ContourdeTwern vonden ze een stichting die bemiddelt in vrijwilligersprojecten in Brabant. Zij opereren onder andere vanuit Tilburg. ContourdeTwern heeft jarenlange ervaring met het faciliteren en organiseren van vrijwilligersdagen voor opdrachtgevers zoals VVBHUSAN de Vrije Verfgroothandel.

Helaas gooide ook hier Covid-19 roet in het eten, zodat het uiteindelijk nog even duurde voordat de eerste vrijwilligers dag ingepland kon worden.

Op woensdag 9 december was het zover. De collega’s van VVBHUSAN de Vrije Verfgroothandel werd om 9.00 uur verwacht in de Piushaven. Daar werden ze ingedeeld in groepjes. Bepakt en bezakt met bezems, prikstokken, poetsdoeken, emmers en vuilniszakken gingen ze, geheel volgens de richtlijnen van het RIVM, aan de slag. Tussen de middag stond er een goed verzorgde lunch klaar en aan het eind van de dag blonk de Piushaven weer als een spiegel!

De deelnemende collega’s waren het er eigenlijk unaniem over eens toen hen de vraag gesteld werd waarom ze zich aan hadden gemeld voor deze dag: Om op deze manier een steentje bij te dragen aan de maatschappij. En het mes snijdt natuurlijk aan 2 kanten; Je kunt zo ook je collega’s eens van een andere kant leren kennen.

Al met al een geslaagde dag, met als resultaat een schone Piushaven in Tilburg! Op naar het volgende project, wordt vervolgd!

Leukste Bedrijfsuitje Heel Tilburg bakt

Een zoektocht naar de meest getalenteerde bakkers van een verzorgingshuis!

We dagen bakteams uit om de lekkerste en mooiste baksels te maken!

Acht teams a 7 cliënten (bewoners samen met vrijwilligers van bedrijven) gaan de strijd met elkaar aan, om in opdracht de beste, mooiste, origineelste en lekkerste taart te presenteren.

Een vakjury zal de prestaties beoordelen op samenwerking, smaak en originaliteit.

Na afloop gezamenlijk taart eten!

Het wereldschokkende en onweerstaanbaar lekkere verhaal van Tony's Chocolonely

Tony Chocolonely heeft recent voor het bedrijven netwerk van ContourdeTwern zijn eigen verhaal vertelt tijdens de MVO bedank- en inspiratielunch in Tilburg.

Zijn eerste boek verschenen en dat willen  we u niet onthouden:

Het eerlijke verhaal van een revolutionaire reep

Als drie journalisten iets willen doen aan de hartverscheurende situatie van twee miljoen kindslaven op Afrikaanse cacaoplantages, komen ze er al snel achter dat een aanklacht tegen machtige westerse chocoladeproducenten weinig zin heeft. Ze besluiten zichzelf aan te klagen, als gewetenloze chocoladeconsumenten. Wanneer de rechter hen vrijspreekt, weten ze dat het tijd is voor een onorthodoxe aanpak: ze gaan zélf slaafvrije chocolade maken. In 2005 ligt de eerste reep van Tony's Chocolonely in de schappen. Terwijl de chocoladerebellen naarstig proberen om hun reep honderd procent slaafvrij te krijgen, koopt een ondernemer het merk en maakt er een internationaal verkoopsucces van. Op weergaloze wijze groeit het journalistieke project uit tot een hippe, sociale onderneming die zich ten doel stelt consumenten bewust te maken van wat ze eten. Zo klein als ze zijn, proberen de Tony's de complete keten te veranderen, van boon tot reep, in de hoop dat op een goede dag de grote producenten hun voorbeeld gaan volgen.
Dit is het verslag van een ongekend ondernemingsproject: over het vasthouden aan idealen, ook al is de werkelijkheid nog zo weerbarstig. Een waargebeurd verhaal dat smelt op de tong en leest als een spannend jongensboek.

Teamdag Rabobank

Lentebeleving

Recent is het team Business Support van de Rabobank Tilburg e.o. aan de slag gegaan bij 't Hooge Veer aan de Bredaseweg in Tilburg. ContourdeTwern had de organisatie van deze dag op zich genomen.'t Hooge Veer als zorginstelling had een middag met Lentebeleving georganiseerd voor 75 cliënten inclusief familie en begeleiders en kon extra vrijwilligers goed gebruiken. 

Veel cliënten met een geestelijke en/of fysieke beperking komen nagenoeg niet buiten, dus de lente werd in huis gehaald met foto's, aankleding, bloemen, traktaties en een heus konijn. Met veel enthousiasme werd dit alles verwelkomd. Wat het voor ons bijzonder maakte is dat we met kleine dingen deze lieve mensen een hartverwarmende middag konden bezorgen. 

Zo vertelde een familielid dat het bezoek tijdens deze activiteit zo snel voorbij ging, omdat het zo leuk en afwisselend was.  

Een bewoner vertelde de hele middag hoe leuk ze het vond en hoe lekker de koffie met muffin smaakte. 

De medewerkers van Rabobank Tilburg eo werden geraakt door het enthousiasme, de betrokkenheid en de warmte van de medewerkers van Amarant ‘t Hooge Veer.  ‘ Ze zijn zo begaan met de bewoners en willen er alles aan doen om hen een mooie middag te bezorgen. Dit gaf mij  energie om hen hierbij te mogen helpen. Het was een erg leuke middag’.

Aandacht voor onze partners

Onze partners bestaan uit een diverse groep enthousiaste bedrijven die Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in Tilburg een warm hart toedragen.