Samen met u richten we ons op het vergroten van de leefbaarheid in uw directe omgeving. Doet u mee?

NLdoet 15 en 16 maart opnieuw groot succes

Afgelopen vrijdag en zaterdag stonden in het teken van NLdoet: circa 600 vrijwilligers gingen aan de slag bij zo’n 70 projecten. Vanwege de onderwijsstaking op vrijdag 15 maart was de opkomst iets minder dan voorgaande jaren, maar de sfeer was er niet minder om. Op verschillende plekken in de stad werden de handen met veel enthousiasme uit de mouwen gestoken.

Heel Hazelaar Bakt

In Behandelcentrum De Hazelaar gingen teams van cliënten de bakstrijd met elkaar aan, om in opdracht de beste, mooiste, origineelste en lekkerste taart te presenteren. Een vakjury beoordeelde de prestaties op samenwerking, smaak en originaliteit. Het was een gezellige, smakelijke middag waarbij de cliënten volop genoten. 

Kinderopvang door Joannes Zwijsen

Woonzorgcentrum Joannes Zwijsen sprong creatief in op de onderwijsstaking. Zij regelden voor zowel personeel als NLdoet-deelnemers kinderopvang, zodat zij de kinderen mee konden nemen naar de activiteiten binnen het woonzorgcentrum. De hele dag werden de bewoners van Joannes Zwijsen in het zonnetje gezet. Van de traditionele bingo tot wandelen naar de LocHal: de bewoners én vrijwilligers vonden het fantastisch. 

 

Lunchen in het NAHuis
Ook de bezoekers van het NAHuis, voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, werden vrijdag in het zonnetje gezet. Vrijwilligers namen ze mee voor een wandeling naar de LocHal en hielpen onder meer bij het duwen van rolstoelen. Voor de achterblijvers werd er een lunch georganiseerd in het NAHuis.

We kijken terug op een geslaagde NLdoet. Alle vrijwilligers enorm bedankt!

Landelijk

  • Ruim 350.000 deelnemers
  • Bedrijfsdeelname is afgelopen jaar verdubbeld
  • Ongeveer 6.000.000 aan vrijwillige inzet

Tilburg

  • 90 projecten opgezet
  • 900 vrijwilligers zijn heirbij betrokken

Meer informatie

NL doet 300x300

Samen kunnen we het verschil maken!

NLdoet is een jaarlijks terugkerend groot landelijk evenement gericht op vrijwilligerswerk, waar tienduizenden Nederlanders aan meedoen. Een promotiecampagne voor vrijwillige inzet. Waarschijnlijk heb je de beelden wel eens op tv gezien: leden van het Koninklijk Huis die bijvoorbeeld koffie schenken in een verzorgingstehuis, bomen planten in de natuur of paardrijles geven aan gehandicapten. Tijdens NLdoet laat heel Tilburg en heel Nederland zijn of haar maatschappelijke betrokkenheid zien! Iedereen steekt één of twee dagen de handen uit de mouwen voor de goede zaak. Dankzij de aandacht voor vrijwilligerswerk zien veel mensen in dat ze een zinvolle bijdrage kunnen leveren en betekenisvol kunnen zijn voor een ander.

NLdoet is laagdrempelig en biedt iedereen de kans om kennis te maken met vrijwilligerswerk (als aanbieder van een klus of als actieve vrijwilliger). Je kunt meedoen als individu, school, vrijwilligersorganisatie, bedrijf, vrijwilligerscentrale of gemeente.

Doe op 15 en 16 maart 2019 mee met de grootste vrijwilligersactie van Nederland 

Volg ons op: